team-juni2020
2020 stond voor ons in het teken van verandering. Wij zijn van Natuurwinkel getransformeerd naar zelfstandige Biowinkel met een eigen karakter en uitstraling.

Het liefst hadden wij de heropening samen met je willen vieren maar winkelen is nu al lange tijd alleen boodschappen doen, zonder proeverij en soms even een kort praatje. En al is het deze periode hoofdzakelijk oogcontact van achter de mondkapjes, het harde werken van ons team is beloond door jullie vertrouwen, de vele complimenten en de nieuwjaarswensen.

Hoe 2021 eruit gaat zien weten we nog niet, maar wij blijven graag werken aan onze idealen. Aan een mooie, gezonde wereld waarin we met respect en liefde omgaan met de aarde, de planten, de dieren en met elkaar. Wij wensen jou ook graag een mooi, gezond en liefdevol 2021.

overstapweken
Van 4 tot 20 januari zijn de Overstapweken waarin biologische speciaalzaken graag vertellen waarom biologisch eten goed voor jou én goed voor de wereld is. De overstapweken zijn onderdeel van de landelijke campagne Bio lekker voor je.

Waarom gebruiken boeren groenbemesters?

Heb je wel eens gehoord van groenbemesters? Misschien niet. Toch spelen ze een belangrijke rol in de biologische en biodynamische landbouw.

Meer lezen
Waarom gebruiken boeren groenbemesters?

Alléén de allerlekkerste uit de Langhe

Met een beetje heimwee keek ik afgelopen jaar uit naar de échte sfeer en smaak van Italië. Mijn favoriete adresjes bezoeken van biologische boeren in de Langhe (Piemonte, Italië). Ik had er een beetje mijn hobby van gemaakt, om van mijn reis mooie producten mee te nemen voor onze winkel. Bij gebrek aan beter was daarom de blijdschap groot toen ik rechtstreeks van Altalanga uit Alba fantastische hazelnootproducten heb kunnen importeren. Vrijwel elke fijnproever is het erover eens dat de beste hazelnoten van de wereld van het ras La tonda gentile uitsluitend in de Langhe groeien. Ook de groten der aarde van de pastaverwerkers weten dat. De opbrengst van de noten is beperkt, doordat ze niet op grote schaal worden geteeld en bovendien in heel het mediterrane gebied een lastig larfje zijn intreden heeft gedaan dat ook dol is op hazelaars. Maar wij hebben een prachtige kwaliteit, uiteraard biologisch weten te bemachtigen. Een halve pallet aan kraakverse hazelnoten, hazelnoot-truffels, -pasta, -taartjes, zelfs gekarameliseerd of met chocoladelaagje staat sinds enkele dagen voor Kerst te pronken in de winkel. Voor zover we nog voorraad hebben is dit je kans om toch even mee te genieten. ;-) Céline
Altalanga2
Altalanga4
slogan

Miranda aan het woord

Miranda aan het woord
Miranda is geïnterviewd door 'indebuurt Gouda' lees hier haar enthousiaste verhaal!

'Ik werk al 12 jaar bij Biowinkel Gouda. En mijn dochters, Sam en Puck werken hier inmiddels ook’

Meer lezen
Zoek je een leuke uitdaging?
Deze past helemaal bij de nieuwe voornemens!
Begin het jaar Vegan met bijvoorbeeld:
EasyVeganChallenge of Veganuary.
Vegan-Curry-768x512

Collega-winkelier met een duurzaam Karakter

Karakter
Wij geven graag wat aandacht aan een collega die net als wij staat voor duurzaamheid. Karakter laat je inspireren door fair fashion. De fysieke winkelsluiting wegens de lockdown heeft Nienke en haar team geïnspireerd met een mooi concept. Kijk even op: Vrienden van Karakter.

Koop Lokaal. Advies vanuit de binnenstad

Ook nu, na de feestdagen waarderen onze lokale collega-ondernemers jouw keuze om je aankopen bij hen te doen. Daarom worden door onze wethouder Thierry van Vugt en centrummanager Hans van Aalst nogmaals even de spotlights gericht op Goudse ondernemers en op BZZ, dat ook voor ons fantastisch werk doet en jouw biologische boodschappen van onze winkel thuis bezorgt. Kijk even op: Welkom in Gouda.
BZZ foto
facebook instagram email website