team-juni2020
Geniet van deze mooie winterweken!

Buiten is het koud en de natuur, de dieren in winterslaap en de vruchtbare landbouwgrond zijn in afwachting van het voorjaar. Wij zorgen ervoor dat de lekkerste producten van het winterseizoen, vol vitaminen, voorradig en extra voordelig zijn!
ijsschots
Erbaluna13
Psst… hou jij van bijzonder goede wijn en heb je nog best even geduld? Dan hebben wij nog enkele flessen Barolo dell'Annunziata 2015 van Erbaluna liggen. Het Barolo oogstjaar 2015 is zonder enige twijfel een vijfsterren- en groots wijnjaar met hoog beoordeelde Barolo’s met uitstekend bewaar-potentieel. Uiteraard al drinkbaar, maar ons advies: wacht tot 2022-2024. Barolo dell'Annunziata 2015 / € 39,50 per fles.

In 2014 waren wij op bezoek bij Andrea Oberto van Erbaluna in la Morra (Piemonte Italië) en konden een glimp van de druivenpluk meemaken.

Mooie uitleg biodynamisch

"We kunnen nooit gezond zijn in een giftig systeem." zegt Bert van Ruitenbeek, directeur van Stichting Demeter, in de podcast van OERsterk.

Meer lezen
Mooie uitleg van biodynamisch

Toekomst voor jongeren in de bio(dynamische) landbouw

Met heel veel plezier kijk ik terug op mijn studietijd. Mijn hart lag toen al bij de natuur, landbouw en een duurzame wereld. Ik koos (al bijna 36 jaar geleden) voor de biologische landbouwopleiding Warmonderhof (destijds in Kerk Avesaat) waar ik nog steeds de mooiste herinneringen van koester. Niet alleen wordt je op Aeres Warmonderhof (zoals het tegenwoordig heet) opgeleid tot bio(dynamische) boer of tuinder, maar het heeft mij naast persoonlijke ontwikkeling veel kennis bijgebracht, waar ik als onderneemster van mijn Biowinkel nog steeds de vruchten van pluk. Uiteraard is er veel ontwikkeld en gemoderniseerd in de bio(dynamische) landbouw en is de opleiding (inmiddels al 30 jaar in Dronten) met eigen bedrijf en praktijkopleiding in deze tijd belangrijker dan ooit. Daarom laat ook ik graag jongeren in het hele land weten dat deze opleiding bestaat en een toekomst in de biologische landbouw interessant kan zijn. Jonge mensen, met hart voor bio, van- of zonder- boeren afkomst die in de nabije toekomst het verschil kunnen maken in een betere wereld en gezondere landbouw. Wie weet ook als toekomstig leverancier van onze mooie producten in de winkel. Nieuwsgierig? Er is een permanente opendagpagina en er zijn meeloopdagen. kijk op: Warmonderhof

warmonderhof2
Warmonderhof poster
slogan

Demeter-eieren nog diervriendelijker & duurzamer

Onze Demeter-pluimveehouders blijven investeren in het welzijn van de kippen en in maatregelen om de impact op het milieu verder te verlagen. Met deze maatregelen zijn wij en de pluimveehouders ervan overtuigd dat we samen op de goede weg zijn.

Meer lezen
Odin Demeter-eieren nog diervriendelijker & duurzamer

Biologisch certificaat voor ons Jersey-vlees

1d01a0b93e113e5b0b053b1afecee081
“Jerseystiertjes zijn bij hun geboorte zo klein dat de reguliere handel geen interesse heeft en deze stiertjes meteen na hun geboorte afgemaakt werden”. Dat moet toch ook anders kunnen, vond Jacob.

Meer lezen
facebook instagram email website