team-juni2020
Het is lente! Je hoort het aan de vogels en ziet het in de natuur. We worden weer blij van lekkere voorjaarsgerechten en kijken uit naar wat er van het land komt. De (moes-)tuin liefhebbers halen hun hart op en zijn al lekker aan de slag. Pootgoed, biologische tuinaarde en zaaigoed vind je alvast in onze winkel. Om je goed op weg te helpen geeft biologische zadenbedrijf De Bolster je tips, zowel voor beginners als ervaren moestuinierders, voor het bemesten, zaaien en verzorgen van je tuin. Zij vertellen er alles over op hun website. De zaden van De Bolster zijn bij ons ruim op voorraad. Wil je een andere soort uit hun catalogus, dan zijn deze gewoon per zakje bestelbaar. Uiteraard zijn deze kwaliteitszaden, gecertificeerd 100% biologisch en natuurlijk GMO-vrij. Veel tuinplezier!
teeltplanner
de Bolster

Inspiratie van de gezonde Bourgondiër

de Gezonde Bourgondiër
'Héél soms, verschijnt er een kookboek dat zo verrassend, bijzonder en vernieuwend is, dat je meteen naar de winkel wilt rennen. Zo'n boek is 'De gezonde Bourgondiër van Jacinta Bokma. Tweehonderd pagina's met prachtige foto's en ongelooflijk inspirerende recepten' - de Volkskrant. Uitgeroepen tot 'lekker vega kookboek van het jaar'. Een geheel nieuwe, plantaardige kijk op lekker eten.
Nu extra aantrekkelijk van € 21,49 voor € 12,49

Op kraamvisite bij de lammetjes van de Bonte Weide in Stolwijk


Op een stralende vroege voorjaarsdag in februari fietsten Willemijn, Vera en ik naar Stolwijk met de zon in onze rug.

Meer lezen
Op kraamvisite bij de lammetjes van de Bonte Weide in Stolwijk

Waar ga jij met Pasen van genieten?

Een heerlijk rijkgevulde Paastafel met lekkernijen voor iedereen. Dit kan best een uitdaging zijn, als je bijvoorbeeld geen gluten mag of gist niet goed kunt verdragen. Of als je dit jaar je eitje laat staan en het boterlammetje wil vervangen door een plantaardige variant, omdat jij of iemand in je gezin veganist is geworden. Wat heerlijk om dan te ontdekken dat er veel keuze is in lekkere alternatieven die prima passen bij de Paasdagen! Onze biologische bakker bakt de lekkerste stollen, rijkgevuld, in allerlei soorten: spelt, desem, alternatief gezoet, vegan of glutenvrij.
stollen

Odin geeft 2 miljoen uitjes weg

Odin uitje
Zaadvaste gewassen zijn belangrijk voor de onafhankelijkheid van boeren van grote zaadleveranciers, voor het vrij ontwikkelen van nieuwe groenterassen en voor meer variatie op de akker en op het bord. Om hier meer aandacht voor te krijgen deelt Odin zaadvaste uien uit. Wij hebben er 40 klaar staan in de winkel. Door de ui te planten, verzorgen en uit te delen aan je familie, buren en vrienden kun je meehelpen en tot wel 1000 zaadjes verspreiden. Vertel ons jouw motivatie om mee te doen en je krijgt van ons gratis een Odin uitje-pakket. Meer weten? Kijk op: Gratis uitje
slogan

Top 5 basis-vleesvervangers

Deze kanjers zijn jackfruit, een prima alternatief voor als je geen vlees wilt eten. Maar wij weten er nog een paar.

Meer lezen
Top 5 Basis vleesvervangers

Gooi jij je wijnkurk in de prullenbak? Lever ze bij ons in en stuur je Kurkretour

kurkretour
Met Kurkretour behouden we een waardevolle natuurlijke grondstof voor een volgend leven. Kurk is namelijk een fantastisch basisproduct voor heel veel verschillende toepassingen. Van grondstof voor schoenzolen, duurzaam isolatiemateriaal, tot toepassingen in de ruimtevaart. Neleman Organic Vineyards heeft voor de inzameling van natuurkurk een fantastisch systeem bedacht. Wij hebben nu een inzamelton in de winkel staan, dus kom gerust je gespaarde kurken brengen!

Meer info? Check even dit leuke
filmpje van Neleman.
facebook instagram email website