team-juni2020
Al jaren waren onze tuintafel en stoelen aan vervanging toe. Deze stonden zeker op mijn verjaardagslijstje maar ik kwam er steeds niet toe mij echt te verdiepen in wat ik wil of van welke duurzame kwaliteit dit moest worden. Een paar jaar verstreken tot we eindelijk echt actie ondernamen en er sinds kort een prachtige set staat. Ik kan niet wachten tot de tafel weer gevuld is! Met zomerse drankjes, heerlijke gerechten maar vooral met voor ons dierbare mensen die weer aanschuiven. En op reis of niet, vakantiegevoel begint ook bij mij al in de achtertuin. Ik ga, net als de meesten van jullie, en net als ieder van ons team (maar dan om beurten want de winkel blijft natuurlijk gewoon open) lekker loslaten, genieten en opladen. Voor nu geef ik je wat inspiratie voor op- of aan tafel.

Zomer biobag

Grazie mille uit Sicilië

Onze boompjes spaaractie was ook dit jaar een groot succes! Zeker 150 sinaasappel-, citroen- en olijfboompjes hebben een nieuwe eigenaar in Gouda en omgeving gekregen. De Siciliaanse fruittelers van biologische coöperatie Salamita waren overweldigd door het aantal bestellingen. Maar liefst 6000 exemplaren zijn naar Nederland verscheept voor de deelnemende winkels aan deze actie. Wij wensen je nogmaals veel plezier met je boompje en met een klein beetje water, liefde en wat beschutting in de winter kun je er jaren plezier van hebben.
Turgor Vitalis

5 tips voor jouw duurzame BBQ

bbq
De geur van hete kolen, een zwoele zomeravond en goed gezelschap: dat is hét ultieme barbecue gevoel! Maar helaas is de gemiddelde barbecue niet erg duurzaam, want er komen veel broeikasgassen vrij en er wordt vaak voedsel verspild. Is jouw zomeravond niet compleet zonder barbecue, maar wil je genieten met respect voor mens, dier en milieu? Dan hebben we 5 tips voor jouw duurzame BBQ zodat jij deze zomer onbezorgd kunt genieten. bron: Biolekkervoorje

Vogelvriendelijke zuivel

Weidevogels horen net zo bij Nederland als koeien. En zonder boeren geen weidevogels. Toch gaan ze niet automatisch samen: als wij niet bewust kiezen voor producten van boeren die hard hun best doen voor vogels en landschap, raken we onze grutto en veldleeuwerik kwijt. Weidevogels zijn de afgelopen decennia dramatisch afgenomen. Door bewust te kiezen voor vogelvriendelijke zuivel draag jij bij aan een toekomst met rijke weides vol vogels! Deze zuivel vindt je natuurlijk in ons koelschap. De vogelbescherming besteedt ook extra aandacht aan vogelvriendelijke zuivel en heeft een handige Zuivelwijzer voor je met informatie en verkooppunten in Nederland.
vogelvriendelijke zuivel

Kleurrijke Viognier Verdil van Neleman!

Een echte aanrader:

"Onze bestseller Viognier Verdil kleurt deze zomer in de kleuren van de regenboog.
Authenticiteit is ons favoriete woord, niet alleen bij druiven en wijn maar ook bij mensen. Cheers!"
Derrick Neleman

Zolang de voorraad strekt.
nu: 7,25 / 750ml
neleman

Seizoensproducten: zes heerlijke soorten groenten en fruit uit de zomer

Kiezen voor groenten en fruit uit het seizoen is een duurzame keuze, omdat deze producten zoveel mogelijk van eigen bodem komen. Kies je daarnaast ook voor biologisch? Extra fijn! Zo weet je namelijk zeker dat je producten zijn geteeld met respect voor mens, dier en milieu.

Meer lezen
Seizoensproducten: zes heerlijke soorten groenten en fruit uit de zomer

Statiegeld voortaan ook op kleine PET flesjes

Om zwerfafval tegen te gaan wordt sinds 1 juli statiegeld geheven op alle PET-flessen van water en frisdrank (klein en groot). Daarom betaal en ontvang je voortaan op grote PET-flessen (1 liter of meer) €0,25 en op kleine PET-flessen (kleiner dan 1 liter) €0,15 statiegeld. Let wel: op iedere fles komt dit nieuwe logo. De oude voorraad van de groothandel (zonder logo) wordt eerst op gemaakt en wordt niet ingenomen.
statiegeld logo
facebook instagram email website