10 januari: Lezing & Proeverij “peulvruchten in de keuken”

Door voedingsdeskundige Arike Mijnlieff

Altijd al willen weten wat peulvruchten in je menu betekenen? Wat je met verschillende soorten bonen kunt maken, hoe ze groeien en waarom ze zo belangrijk zijn in een volwaardige maaltijd?

 

Dit is je kans, want Velt Groene Hart, Biowinkel Gouda en Lunchcafé Curcuma hebben Arike Mijnlieff uitgenodigd hierover te komen vertellen.

Arike aan het werk in de keuken

Arike Mijnlieff is initiatiefneemster van de Voedselfamilie Krimpenerwaard en voedingsdeskundige bij praktijk de Groenling uit Krimpen aan den IJssel. Met haar jarenlange ervaring begeleidt zij mensen een-op-een vanuit haar praktijk. Bovendien geeft Arike les en werkt ze mee aan verschillende projecten voor het bewust maken van gezonde(re) voeding voor mens en natuur. Daardoor is zij betrokken bij tal van organisaties, regionaal en landelijk in de korte keten, vaak in combinatie met gezondheid.

Arike houdt graag een interactieve lezing. Ze laat je dan ook graag onderzoeken en proeven wat je met peulvruchten kunt doen. Deze lezing over peulvruchten is onderdeel van een tweeluik, want in maart zal er een avond volgen over granen.

Kom je ook naar de lezing? De inschrijving is geopend.

Wanneer: Dinsdag 10 januari 2023 om 19.30 uur

Waar: Lunchcafé Curcuma, Korte Groenendaal 21, Gouda

Entree: € 10,- (inclusief koffie / thee / proeverij)

VELT-leden krijgen 20% korting

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en je reserveert je plekje nu aan de kassa* bij:

Biowinkel Gouda, Lange Groenendaal 99 of Lunchcafé Curcuma, Korte Groenendaal 21.

* Of stuur ons een mailtje met je aanmelding en vermeld daarin je 06-nummer, dan krijg je van ons een betaalverzoek toegestuurd.