Over ons

Portret van Céline.

Missie

Ik ben Céline Brugman, onderneemster en eigenaresse van onze Biowinkel. Van mooie, lekkere producten word ik blij. Mijn hart ligt van jongs af aan bij de natuur, het boerenleven en met respect omgaan met onze aarde. De wereld een klein stukje mooier en gezonder maken vind ik een belangrijk streven. Ons team, stuk voor stuk enthousiaste, betrokken mensen voelen dit net zo.

Wij willen daarom bewust eten en leven toegankelijk maken voor iedereen. Mooie biologische producten met zorg en aandacht geteeld en met respect voor mens, dier en planeet. Voor ons de enige echte toekomstbestendige vorm van landbouw waarbij smaak, kwaliteit en biodiversiteit voorop staan. En wij geloven dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan een gezondere aarde. 

Wij kiezen voor lokaal. Consumenten in regio Gouda die houden van lekker en gezond eten en leven. Wij zijn een zelfstandige winkel en kiezen hierdoor voor eigen (lokale) activiteiten en aanvulling van ons assortiment met producten van mooie kleinschalige biologische bedrijven die ons inspireren.

Waar ga jij vandaag van genieten?

Seizoen

Heb jij geen idee meer wanneer groente en fruit in het seizoen is? Op veel plekken kun je tegenwoordig het hele jaar door krijgen wat je hartje begeert. Maar niets is zo lekker als een product dat wordt geoogst en gegeten op het beste moment in het seizoen. Je hoeft echt geen fijnproever te zijn om dit te ervaren. Bovendien hoeft er geen kunst en vliegwerk te worden uitgehaald (verwarmde kassen, kunstlicht, import) om het seizoen te manipuleren. Sommige producten zijn op het moment suprême van oogst goed te verwerken of op natuurlijke wijze te bewaren. Dan blijft de smaak op z’n best en de voedingswaarden optimaal. Eten volgens de seizoenen maakt je maaltijd extra smakelijk. Het aanbod verse biologische groente en fruit stemmen we hier natuurlijk op af.

Lokaal

Wij streven naar lekker vers van dichtbij. Want wat uit de buurt komt maakt minder voedselkilometers. Een aantal lokale biologische boeren hebben zich al jaren met ons verbonden. Dagverse groente van René en Ingrid uit Zevenhuizen, boerenkaas uit Oudewater, biologische bloemen van Jolande, geitenkaas en kefir uit Stolwijk en tegenwoordig ook kakelverse eitjes vanuit de kippenkar van Martjan & Willy. Naast het Groene Hart hebben producten van kleine bedrijven van Hollandse bodem bij ons de voorkeur. Maar wees gerust: ook onze biologische importeurs van producten over de grens nemen hun verantwoordelijkheid. Zij verkiezen altijd duurzaam transport boven vervuilende vlieg-kilometers.  

Smaakvol

Niets is zo fijn als kunnen genieten van kleine dingen. Soms zit dat in de gedachte aan een mooie maaltijd. En je hoeft geen culinair expert te zijn om te ervaren wat lekker is, want dat is natuurlijk gewoon persoonlijk. Net als een paar hele bijzondere smaken die je in de winkel vindt. Een olijfolie met een bittertje, stevig desembrood met een lange rijstijd, aromatische kruiden in de zon gedroogd of een mooie wijn met lange afdronk. Er zit vast iets bij waar we jou blij mee maken. Waar ga jij vandaag van genieten?

Onze mensen

In onze winkel werken 16 enthousiaste, betrokken mensen met hart voor bio. Voor de één is het een leuk bijbaantje, terwijl de ander dagelijks onze kennis en expertise deelt op de winkelvloer. Allemaal houden we van lekker en gezond eten en willen we bijdragen aan een gezonde wereld. Met onze eigen ervaringen willen we je inspireren en je gemakkelijker helpen kiezen.

Werken bij Biowinkel Gouda

Gaat jouw bio-hart sneller kloppen van mooie producten en word je blij van aanpakken en lekker actief en fysiek werk? Vind je het leuk om klanten te inspireren en adviseren? Laat het ons vooral weten! We werken met een vast basisteam en een leuke gemotiveerde groep scholieren en studenten waar af en toe vacatureruimte vrij komt. Ook nu kunnen we weer nieuwe collega’s gebruiken om ons team te versterken. Dus aarzel niet en mail je open sollicitatie naar info@biowinkelgouda.nl

 

portret van Miranda en Céline en hond Sjaak zittend op een bankje.

Vera en Willemijn

Miranda

Louise

Henrik en Cris

Henrik en Cris

David

Céline met Mekkie

Céline