Laat je inspireren door het seizoen

Eet jij ook zo graag het hele jaar door jouw favoriete groente en fruit? Maar zit er soms weinig smaak aan? Dat is logisch want de natuur heeft een ritme van de seizoenen. Er is voor iedere soort groente of fruit het perfecte moment om te oogsten. Precies op dat moment heb je de beste smaak en kwaliteit van je product.

 

Het hele jaar door verkrijgbaar. Smaakt het nog ergens naar?

Door techniek in de landbouw, zoals kunstmatig licht, kunnen de meeste soorten groente en fruit bij ons het hele jaar door gegeten worden. Zeker omdat het vaak van over de hele wereld per vliegtuig naar Nederland wordt vervoerd. Dit is niet alléén belastend voor het milieu. Vaak zit er smaak nog kraak aan. Planten hebben een gezonde bodem, water en zonlicht nodig om te groeien. En vooral genoeg tijd om lekker rijp te worden. Pas dan zitten de vruchten bomvol vitamines, antioxidanten en natuurlijke suikers.

 

Liever vaak dezelfde groente in het seizoen eten dan iets van de andere kant van de wereld laten komen.

De bodem en de weersomstandigheden zijn het aller belangrijkste bij het telen van groente en fruit. Vanaf het zaaien tot het oogsten. Het risico dat een teelt mislukt is groot want hagel of vorst kan de plant beschadigen of de oogst gaat helemaal verloren. Oogsten gebeurt in korte tijd en vaak tegelijk. Dan is de prijs en de smaak optimaal. Bij schaarste moeten we ons verlies nemen of is het er even helemaal niet. Vakmanschap van de tuinder en ideale groeiomstandigheden geven de lekkerste groente en fruit. Dat is hét moment voor jou voor een verse maaltijd met de groente en fruit van het seizoen.

Maar wanneer koop ik welke groente in het seizoen?

We helpen je alvast met ons Seizoens-boodschappenlijstje. Zo weet jij precies wat er op dit moment geoogst wordt. Of kom gelijk even kijken wat we in de winkel voor je hebben.

lijst met groente en fruit in dit seizoen verkrijgbaar.