Bisschopswijn of Glühwein

Lekker zelf biologische Bisschopswijn of Glühwein maken is heel eenvoudig.

December is traditioneel dé maand waarin we graag in specerijen getrokken warme wijn drinken. Rond 5 december bisschopswijn en daarna glühwein. Bisschopswijn en glühwein lijken heel erg op elkaar. Het verschil is dat bisschopswijn wordt gemaakt met citroen en glühwein met sinaasappel. Zelf maken is niet zo ingewikkeld met onderstaand basisrecept. Je kunt ook lekker uitbreiden met een beetje gember, kardamom of sterappeltjes.

Liever alléén opwarmen kan natuurlijk ook want we hebben deze maand een mooi assortiment kant en klare (met of zonder alcohol) glühwein, of andere winterdranken die heerlijk zijn voor een decemberavond.

Je hebt nodig:

1 liter rode wijn
1 sinaasappel of 1/2 citroen in schijfjes gesneden
2 stokjes kaneel
3 stuks kruidnagel
2 stuks echte steranijs
beetje suiker of agave siroop

Schenk de wijn in een ruime pan en zet op een héél laag vuurtje. De wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol! Doe de citroen (Bisschopswijn) of de sinaasappel (Glühwein) de kruiden en ca. 2-3 eetlepels suiker (naar smaak) en laat heel zachtjes 30 minuten trekken. Warm serveren en genieten.