Doe mij maar écht brood!

Hou je van brood met een beetje body? Niet van dat zachte brood, waardoor je een hele stapel sneetjes nodig hebt om je dag door te komen?

Voor structuur, smaak en volwaardige ingrediënten kom je dan al snel uit bij écht brood van de biologische bakker. De basis is eenvoud: meel, desem of gist, water en een beetje zout. Maar bij goed brood bakken gaat het juist ook om de kwaliteit van de ingrediënten, het proces, vakmanschap en vooral véél tijd.

De kennis en passie om op authentieke wijze 100% biologisch brood te bakken wordt door onze bakker al generaties lang doorgegeven. De Brabantse Familiebakkerij  Van der Westen Organic Family Bakery maakt ons dagelijks brood nog altijd op ambachtelijke wijze. Van hoogwaardig geselecteerde biologische granen, zaden, pitten of zuidvruchten, met behoud van voedingsstoffen en zonder toevoegingen zoals onnodige broodverbeteraars. Gewoon lekker brood met een bite.

Op zaterdag vullen we ons assortiment in de winkel aan met lekker stevige broden van onze Duitse bakkerij  Der Konsequente BioBaecker. Net over de grens bij Ahaus. Kies dus vooral wat jij lekker vindt.

Een paar van de hardlopers onder de aandacht:

Rustiek Pane-Maire brood

Je vindt bij ons een uniek assortiment aan ambachtelijke Franse vloerbroden. De bereidingstijd is maar liefst 40 uur en de juiste temperatuur is daarbij cruciaal. Door het rusten van het deeg ontstaat op natuurlijke wijze een enzymatische werking.

Vrijwel alle soorten worden gemaakt met desem, maar dan van een jong voordeeg, ook wel madre genoemd. Voordeel: de broden zijn bijna niet zuur van smaak. Ter versterking van de luchtige structuur wordt aan de broden nog een klein beetje gist toegevoegd. Daarna rijpt het brood nog eens 16 uur in de koeling. Dat geeft smaak!

Tenslotte wordt het brood met veel stoom en een lage temperatuur gebakken. Daardoor ontstaat een mooie open broodstructuur met een krokante korst. Het brood blijft daarna vele dagen mals. Zelfs na invriezen.
Pane-Maire broden zijn er in verschillende uitvoeringen: multizaden, met mais, gebuild en van spelt met zonnebloempitten.

100% handwerk en geduldig vakmanschap

Der Konsequente BioBaecker is een gecertificeerd ambachtelijk bedrijf, waar door de opgeleide meesterbakkers geen machinale verwerking gehanteerd wordt. Ook het graan, gemalen op eigen molens, is van hoge kwaliteit (bio en biodynamisch) en wordt op traditionele Duitse wijze bereid tot brood en banket. En Duitsland is het land van de slow-food benadering als het om brood gaat.

Granen worden zacht gekookt gedurende een aantal uren. En later met natuurdesem gevormd tot mooi elastisch deeg. De natuurlijke enzymen zorgen gedurende het rijs- en rustproces voor veel smaak. Het brood wordt heerlijk mals, voedzaam en blijft meerdere dagen lekker.

Je vind bij ons bijvoorbeeld duizenpitten, veelzaden, spelt vitaal, munsterlander en emmerlingerbrood van onze Duitse bakker.

December assortiment

Speculaas, gevuld met échte amandelspijs; banketstaven of kruidnoten. Ze zijn er tot Sinterklaasavond. Mét rietsuiker gezoet maar ook alternatief gezoet met graanstropen.

Vanaf half december vind je bij ons ook weer een ruime keuze aan stollen. Want traditiegetrouw zijn de biologische stollen van onze bakkerij rijk gevuld met noten, zuidvruchten en 100% amandelspijs.

Liever zonder rietsuiker, van spelt, vegan of glutenvrij? Geen probleem want die zijn er ook. En we sluiten 2021 af met biologische appelbeignets en oliebollen in allerlei soorten.

Lange Groenendaal 99

2801 LS Gouda

Telefoon: 0182 – 513 260

E-mail: info@biowinkelgouda.nl

Openingstijden
maandag
08:30 - 18:00
dinsdag
08:30 - 18:00
woensdag
08:30 - 18:00
donderdag
08:30 - 18:00
vrijdag
08:30 - 18:00
zaterdag
08:30 - 18:00
zondag
Gesloten
Nieuwsbrief van het seizoen

Regelmatig wisselende thema’s met nieuwe recepten direct in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Terug omhoog
Volg ons:

© Biowinkel Gouda 2021 | privacy statement