La Maison Bacanha, siroop met smaak

Biologische siropen uit Parijs

Sinds kort is er een nieuwe lijn siropen in de winkel. Het zijn bijzonder smaken van het merk Bacanha die zich zeker onderscheiden van standaard frisdranken en alcoholvrije dranken. Bovendien zijn ze zeer geschikt om zelf te mixen tot je favoriete cocktail, mocktail, latte of ijskoffie.

plaatjes van diverse cocktails

Bacanha is in 2013 in Frankrijk, vlak bij Parijs begonnen met het samenstellen en produceren van natuurlijke siropen met authentieke smaken. De basis van biologische rietsuiker uit Brazilië (ROC, Regenerative Organic Certified) wordt per soort verrijkt met geselecteerd fruit, groente, kruiden, specerijen of noten. Ze hebben daardoor ieder een eigen karakter. Uiteraard zijn alle ingrediënten biologisch gecertificeerd.

 

Brut

Wat denk je van de soorten Brut Concombre, Yuzu, Mojito, Noisette of Salted Caramel.
En ’Brut’ in elke naam van de siroop staat voor een unieke melange, samengesteld uit eenvoudige, maar hoogwaardige ingrediënten.

Inspiratie voor een heerlijke zomeravond nodig? Kijk even naar onderstaande combinatietips.

Wij hebben 5 soorten in ons assortiment opgenomen. Introductieprijs: € 9,95 / 400ml.

 

Mooie fles

Ook de flesjes van Bacanha hebben een opvallend mooie uitstraling.

Ze zijn gemaakt van donker gerecycled glas met ribbels, wat doet denken aan ouderwetse flessen van drogist of apotheek. Ze misstaan zeker niet in de keuken!

Geef ze vooral een tweede leven bijvoorbeeld als vaasje in de vensterbank.

Zwoele zomertips

Virgin tonic

• 2cl Brut Komkommersiroop
• 2cl citroensap
• 10cl tonic
Voeg ijsblokjes toe en meng.
Komkommer combineert trouwens ook heel goed met watermeloen, munt of rabarber.

 

Frech Yuzu

• 4 cl Gin
• 2,5 cl yuzu siroop
• 2 cl citroensap
• 3 basilicumblaadjes
• 1 scheutje bruisend water
Voeg ijsblokjes of crushed ice toe, en lekker shaken

 

Salted Choco

• 15cl warme melk (of soja-, rijst-, of amandeldrank)
• 2cl Brut Gezouten Karamelsiroop
• een theelepel cacao
Voeg ter decoratie een toefje slagroom en een kaneelstokje toe.

 

IJskoffie Caramello

• 10cl koude melk (kan ook plantaardig)
• 2cl Brut de Karamel siroop
• 2cl koffie
Voeg ijsblokjes of crushed ice toe, en lekker shaken.

 

Old hazelnut

• 5 cl Whisky
• 2,5 cl Brut de Noisette siroop
• 2 druppels chocoladebitter
• 1 scheutje sinaasappelsap
• 1 sinaasappelschil
Decoreer met sinaasappelschijfje

 

IJstopping, yoghurtontbijt of pancakes.

De Brut karamel of Noisette past perfect bij jouw dessert.


Bon appetit!