Onze kerstspecials uitgelicht

De feestdagen komen er aan en dat is hét moment om iets extra moois op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan Kerststollen van de bakker, bijzondere groente of vlees, wild en vis. Wij hebben een aantal producten die we graag voor je uitlichten of zelfs speciaal voor jou bestellen. Dat bestellen gaat heel eenvoudig met het downloaden en invullen van de Kerstspecials lijst. Zo hoef je niet mis te grijpen in deze toch al drukke dagen.

Je kunt hier de bestellijst downloaden, invullen en naar ons opsturen.

Kerststollen, oliebollen & appelbeignets

Onze bakkers van Van der Westen Organic Family Bakery bakken traditiegetrouw al jaren onze heerlijke Kerststollen. De keuze is ruim. Zij zijn er gemaakt met gist of desem, spelt, vegan of glutenvrij. En altijd rijk gevuld met echte amandelspijs, vruchten en noten. Kijk voor het assortiment op onze bestellijst. Onderaan vind je nu ook ons aanbod aan oliebollen en appelbeignets.


Lokale cranberry’s uit de Krimpenerwaard

Wij hebben weer volop eigen lokale cranberry’s van Bart Crouwers van The Cranberry Company uit de Krimpenerwaard. De veengrond hier is prima geschikt om ze op natuurlijke wijze te telen. Bart oogst in deze periode van de natuurgebieden van ca. 18 hectare deze prachtige veenbessen. Uiteraard biologisch gecertificeerd. Deze mogen bij het traditionele Kerstdiner zeker niet ontbreken.


Jerseyvlees van Boerderij Eyckenstein

Boerderij Eyckenstein uit Maartensdijk levert ons biologisch rundvlees van Jersey stieren. Dit zijn de stierkalveren die ‘over’ zijn van o.a. biologische  Kaasboerderij de Groote Kamp in Lunteren. Hier zorgen hun moeders voor de melk van de Remekerkaas.

De jonge stiertjes krijgen op boerderij Eyckenstein en de omliggende natuurweiden de tijd en ruimte om een vrij en volwaardig leven te lijden tot zeker 2,5 jaar oud. De dieren houden hun hoorns, lopen vrijwel het hele jaar buiten en eten gras, kruiden en graan van eigen akkers.


Wild van het Wildhuys

We hebben weer een mooi assortiment wild van het Wildhuys. Het klein wild (gans, haas) komt uit de polders van de Krimpenerwaard en het groot wild (hert, wildzwijn) van de Veluwe. De basis is duurzame jacht door de wildpopulatie in balans te houden en alléén dieren te bejagen die dit verstoren.  Geen import, geen kweekwild maar uit de vrije natuur. Bovendien willen Bram en zijn vrouw je graag inspireren om bij elke soort wild (gans, haas, wild zwijn, of hert) mooie recepten te geven die passen bij het seizoen. Kijk daarom eens op hun website. Je vindt de producten van het Wildhuys in onze vriezer.


Panettone van de Veldkeuken bakkerij

Van de Veldkeuken in Bunnik hebben wij prachtige panettone in huis gehaald. Deze ‘traditionele Italiaanse Kerstcake’ is zeer bewerkelijk en wordt met veel geduld, vakmanschap en liefde gemaakt. En deze komt dus uit onze regio. Op basis van zuurdesem. We hebben voor je de Panettone classico, witte & zwarte moerbei, en chocolade & hazelnoot 11,70 tot 14,- per stuk. op = op.


Rechtstreeks uit Italië

Van Altalanga uit Alba (Italië) hebben wij nog een extra zending gekregen van de hazelnootproducten. Uiteraard de kraakverse geroosterde hazelnoten, maar ook hazelnootpasta en ‘Brut e Bon’ (Piemontees vertaald: lelijk maar heerlijk) verse hazelnootkoekjes.

Ons wijnadvies 

Ook op voorraad uit de Langhe, noord Italië: wijnen van Brandini. Barbera d’Alba, Dolcetto d’Alba, Arneis of een Moscato d’Asti als dessertwijn. Voor de kenners hebben wij een Barolo DOCG 2015 van Erbaluna uit La Morra.


Een paar tips voor de Kaasplank

Kloosterkaas (mild en licht gerookt) – Taleggio (roodschimmelkaasje) – Comté (licht pittige kaas uit de Jura) –  Tomme de Savoie (licht pittig) –  en Gorgonzola (sterk en romig). 

Je keuze voor vegan-kaas smaakt ook goed! Kies bijvoorbeeld voor vegan geitenkaas, brie, blauw- of roodschimmel… kies maar uit. 

Vooral lekker met een vijgen-sinaasappel- of kweepeergelei omdat zoet zo lekker combineert met pittig. In onze kaaskoeling nu 99 cent per potje van 30 gram.