Onze kerstspecials uitgelicht

De feestdagen komen er aan en dat is hét moment om iets extra moois op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan Kerststollen van de bakker, bijzondere groente of vlees, wild en vis. Wij hebben een aantal producten die we graag voor je uitlichten of zelfs speciaal voor jou bestellen. Dat bestellen gaat heel eenvoudig met het downloaden en invullen van de Kerstspecials lijst. Zo hoef je niet mis te grijpen in deze toch al drukke dagen.

Je kunt hier de bestellijst downloaden, invullen en naar ons opsturen.

Kerststollen

Onze bakkers van Van de Westen Organic Family Bakery bakken traditiegetrouw al jaren onze heerlijke Kerststollen. De keuze is ruim. Zij zijn er gemaakt met gist of desem, spelt, vegan of glutenvrij. En altijd rijk gevuld met echte amandelspijs, vruchten en noten. Kijk voor het assortiment op onze bestellijst.


Lokale cranberry’s uit de Krimpenerwaard

Wij hebben sinds kort eigen lokale cranberry’s van Bart Crauwers van The Cranberry Compagny uit de Krimpenerwaard. De veengrond hier is prima geschikt om ze op natuurlijke wijze te telen. Bart oogst in deze periode van de natuurgebieden van ca 18 ha deze prachtige veenbessen. Uiteraard biologisch gecertificeerd. En mogen bij het traditionele Kerstdiner zeker niet ontbreken.


Jerseyvlees van Boerderij Eyckenstein

Boerderij Eyckenstein uit Maartensdijk levert ons biologisch rundvlees van Jersey stieren. Dit zijn de stierkalveren die ‘over’ zijn van o.a. biologische  Kaasboerderij de Groote Kamp in Lunteren. Hier zorgen hun moeders voor de melk van de Remekerkaas.

De jonge stiertjes krijgen op boerderij Eyckenstein en de omliggende natuurweiden de tijd en ruimte om een vrij en volwaardig leven te lijden tot zeker 2,5 jaar oud. De dieren houden hun hoorns, lopen vrijwel het hele jaar buiten en eten gras, kruiden en graan van eigen akkers.


Wild van het Wildhuys

Ook sinds deze week bij ons te verkrijgen: een mooi assortiment wild van het Wildhuys. Deels uit de polders van de Krimpenerwaard en deels van de Veluwe. De basis is duurzame jacht door de wildpopulatie in balans te houden en alléén dieren te bejagen die dit verstoren.  Geen import, geen kweekwild maar uit de vrije natuur. Bovendien willen Bram en zijn vrouw je graag inspireren om bij elke soort wild (gans, haas, wild zwijn, of hert) mooie recepten te geven die passen bij het seizoen. Kijk daarom eens op hun website  Je vindt de producten van het Wildhuys in onze vriezer.


Panettone van de Veldkeuken bakkerij

Van de Veldkeuken in Bunnik hebben wij prachtige panettone in huis gehaald. Deze ‘traditionele Italiaanse Kerstcake’ is zeer bewerkelijk en wordt met veel geduld, vakmanschap en liefde gemaakt. En deze komt dus uit onze regio. Op basis van zuurdesem en met witte en zwarte moerbei. 12,95 per stuk en op = op.


Rechtstreeks uit Italië

Van Altalanga uit Alba (Italië) hebben wij nog een extra zending gekregen van de hazelnootproducten. Uiteraard de kraakverse geroosterde hazelnoten, maar ook hazelnootpasta, truffels en nog een aantal verse ‘torta nocciole’. Dit is je kans!

Uit noord Italië ook nu nog extra op voorraad: witte truffelolie, zwarte truffel paté en Barolo DOCG 2015 van Erbaluna uit La Morra.


De Kaasplank

Voor jouw perfecte Italiaanse kaasplank adviseren we: Fontal (mild en romig) – Taleggio (roodschimmelkaasje) – Raschera (milde bergkaas – Bra Tenero (iets meer pit) – Bra duro (lekker pittig) en Gorgonzola (sterk en romig).

Vooral lekker met een vijgen-sinaasappel- of kweepeergelee omdat zoet zo lekker combineert met pittig. In onze kaaskoeling nu 99ct voor 30g potje.