Echt wild van Hollands Wild

Echt wild van Hollands Wild

Wij bieden je een waardevol alternatief als je graag eens wild op je bord wilt. We introduceren Hollands Wild en laten hen graag eens aan het woord.

Echt wild

Niet alles wat als wild verkocht wordt, is wild. Wist je dat 95% van het wild dat in Nederland gegeten wordt uit kweekfarms komt of geïmporteerd wordt uit het buitenland? Hollands Wild heeft zich daarom gespecialiseerd in wildproducten uit de vrije Nederlandse natuur. Jacht in Nederland is goed georganiseerd en streng gereguleerd. Er wordt dan ook niet zomaar gejaagd. Jagers zijn actieve natuurliefhebbers die jagen om de biodiversiteit in balans te houden en wildschade te voorkomen. Wild heeft altijd een prachtig vrij leven gehad en dat proef je!


Consumenten ontdekken steeds meer dat de natuur een duurzame en waardevolle bron is van natuurlijk voedsel. Wild is dan ook een fantastische bron van natuurlijke eiwitten. We horen regelmatig: ‘het is super biologisch’, nou ja, volgens de regels is wild misschien niet biologisch, maar letterlijk vlees van de buitencategorie. Uit onderzoek door verschillende natuur en milieuorganisaties zoals WWF, Greenpeace, stichting Natuur&Milieu, en de Canadese voedselautoriteit, blijkt ook dat vlees van vrij-levend-wild het meest diervriendelijk is en de minste milieu-impact heeft. Wild uit de Nederlandse natuur past ook goed binnen de nieuwe richtlijnen van EKO-keurmerk en het Green Key (Gold) label. Bovendien heeft het Voedingscentrum in een onderzoek de Hollandse maaltijd met onder anderen wild zelfs al ‘meest duurzaam en gezond’ aangemerkt. Het assortiment varieert van wilde gans, duindamhert, wild zwijn en wilde eend. Meer weten? Kijk op:https://www.youtube.com/channel/UCUoTizOt5QWwFseftD37cXg

Wilde gans

Wilde gans is een nieuwe wildsoort die talrijk aanwezig is in ons waterrijke land. Hollands Wild heeft een smaakvol assortiment op basis van wilde gans ontwikkeld. Wilde gans is een bekende in de Nederlandse natuur en hoort er helemaal bij. Het vlees is van nature mager en smaakvol en heeft een mild en toegankelijk karakter. De Gekonfijte Ganzenbout van Hollands Wild is een sousvide gegaarde bout van wilde gans die heerlijk is gekruid met verschillende specerijen en lekker is als hoofdgerecht, maar ook als voorafje.

Recept: Tomatensalsa met pulled goose (ca. 15 min)

Ingrediënten (voor 4 personen):
• 1 gekonfijte ganzenbout
• 2 rijpe tomaten
• 1 kleine rode ui
• verse bieslook
• stokbrood/baguette
• 35 ml wittewijnazijn
• 100 ml olijfolie
• versgemalen peper

Haal voor het bereiden de Gekonfijte Ganzenbouten uit de vriezer en laat deze (in de originele verpakking) op een bordje in de koelkast ontdooien.


Bereidingswijze:
Vul een pan met water en laat het water op temperatuur komen. Het water mag niet koken. Verwarm de Gekonfijte Ganzenbouten in de originele verpakking 10 minuten lang in net niet kokend water. Hierna zijn ze gereed om van het bot te plukken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes (haal de zaadlijst eruit) en snipper de ui. Meng de witte wijnazijn met de olijfolie en versgemalen peper. Roer de tomaat en ui door de dressing en laat hierna het geheel even rusten.
Snijd het stokbrood in schuine sneetje en leg deze even tussen een tosti-ijzer om ze knapperig te maken. Serveer de tomatensalsa op de sneetjes stokbrood met daar bovenop de Pulled Goose. Garneer met bieslook.

https://www.hollandswild.info/category/recepten