Prijsverhoging brood & gebak

Na alle extreme prijsverhogingen van de afgelopen tijd ontkomen we er helaas niet aan: Per 1 augustus zijn ook onze bakkers genoodzaakt de prijzen van het brood en gebak te verhogen. Wij vinden dit heel vervelend, want ook wij merken dat bijna alles ontzettend duur is geworden. We leggen je dan ook graag uit waar deze prijsverhoging vandaan komt.

Grondstoffen

Vrijwel alle ingredi├źnten van brood en banket zijn enorm in prijs toegenomen, dat heb je vast ook gemerkt. De prijs van granen is met 25 tot 30 procent toegenomen en mede hierdoor ook de prijs van dierlijke producten zoals boter en eieren. Plantaardige olie en ook margarine is fors duurder geworden. Zaden, pitten en zuidvruchten zijn zelfs nog harder in prijs gestegen. Dat komt deels door schaarste, en deels door zeer hoge transportkosten. Zo zijn alleen de containerkosten al vijf keer zo duur geworden.

Energie en transport

Daar bovenop komen ook nog de toegenomen energie- en brandstofprijzen. Brood bereiden, bakken en dagelijks transport naar onze – en andere biowinkels kost helaas veel energie en brandstof, en dus heeft ook dit toegenomen kosten tot gevolg.

Arbeidskosten

Door een verandering in de CAO krijgen medewerkers in de bakkerij een hoger loon. Dat is goed nieuws voor de bakkers, want ook voor hen is het leven duurder geworden. Maar het betekent ook hogere loonkosten voor de bakkerij.

Door al deze verschillende factoren gaan de prijzen van brood en gebak helaas omhoog. Soms zullen we daarom kiezen een duurder brood niet vast in het assortiment te houden. Wil je het toch graag hebben, dan kunnen we het wel voor je bestellen.

Wij hopen op je begrip en helpen je graag met je keuze.