Wij verduurzamen onze voetafdruk

Als biologisch specialist vinden wij het belangrijk om duurzame keuzes te maken. Dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een zorgvuldig samengesteld assortiment, waarbij we ons zoveel mogelijk richten op lokale producten, aandacht voor biodiversiteit en zo duurzaam mogelijk (of helemaal geen) verpakkingsmateriaal. 

Ook in de winkel zelf hebben we in de afgelopen jaren al verschillende stappen gezet om ook onze manier van werken te verduurzamen en onze voetafdruk te verkleinen. Een van de eerste investeringen, jaren geleden nog ver voor de landelijke verplichting, waren de glazen deuren voor onze koelingen. Zo verliezen we weinig koude temperatuur in de koelingen, vooral ook bij warme zomerdagen.  

Zonnepanelen dak
Ons zonnepanelendak heeft sinds de aanleg in maart dit jaar al 3,2 ton CO2 bespaard.

Tijdens onze grote winkelverbouwing in 2020 installeerden we in de hele winkel duurzame ledverlichting en een energiezuinige verwarmings-en koelinstallatie voor de koudste of warmste dagen in het jaar. We hebben direct de gasmeter kunnen laten verwijderen omdat we geen gas meer nodig hebben. En sinds deze lente ligt het platte dak boven onze broodafdeling vol met onze nieuwe zonnepanelen.

Weer een stap

Nu was het tijd voor de volgende stap, waarbij we onze koel-vriesruimte en magazijn onder handen namen. Onze nieuwe koelcel met ingebouwde vriescel gaat straks zorgen voor nog minder koudeverlies, waardoor we dus minder energie verbruiken. Tegelijk hebben we meteen ons magazijn aangepakt, door een efficiëntere indeling kunnen we de beschikbare ruimte beter benutten en is ons werkgemak erop vooruit gegaan (inclusief een fijne nieuwe pauzeplek voor personeel).

Vanwege de werkzaamheden was de winkel een weekje gesloten. Nu we de laatste werkzaamheden afronden is het tijd om ook jullie te bedanken voor het geduld.

Duurzame terugkom-acties

Van maandag 23 t/m zaterdag 28 oktober vieren we onze heropening met extra duurzame acties, waarmee we samen besparen op verpakkingsmateriaal. Bovendien krijg je bij € 50,- aan boodschappen een gratis stevige Bioshopper van gerecycled materiaal cadeau.

15% korting op herbruikbare verpakkingen
Breng je eigen broodzak mee en krijg €2,- korting op je brood
30% korting op alle soorten Wisselwaar statiegeldproducten

duurzame verpakkingen
brood
Wisselwaar statiegeldpotten

Ander nieuws